Přihlášení

Část fondu studovny MěK Písek je nyní možné půjčit domů

23. 9. 2010 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Logo MěK Písek

Písek, 23. září 2010 – Se začátkem nového školního roku vychází Městská knihovna Písek vstříc studentům a dalším zájemcům o naučnou literaturu. Z prezenční studovny odborné literatury si nyní bude možné půjčit některé knihy na zkrácenou výpůjční dobu i domů - absenčně. Tato doba byla stanovena na jeden týden, aby se v období zvýšeného zájmu o určitý titul ( např. v době zkoušek) vystřídalo více čtenářů.

Absenčně se ze studovny půjčují knihy prakticky ze všech oborů, encyklopedie a slovníky však pouze v případě, že se jedná o duplikáty. Z knižního fondu tohoto oddělení, který tvoří více než 11 500 svazků, bylo pro absenční půjčování vybráno téměř 13% a nabídka se bude dále postupně rozšiřovat.

V on-line katalogu jsou knihy určené k absenčnímu půjčování označeny signaturami, které končí na písmenko a: PKa, SKPKa, SAPKa. Po zadání dotazu do on-line katalogu a kliknutí na vybraný titul se pod katalogizačním lístkem objeví tabulka Lokace exemplářů, z níž se čtenář dozví, zda požadovaná kniha je určena k prezenčnímu či absenčnímu půjčování.

Městská knihovna Písek věří, že tímto krokem alespoň částečně usnadní studium zejména těm, kteří z různých důvodů nemohou prostudovat knihy přímo ve studovně.

 


Kontakt:
Městská knihovna Písek
Alšovo náměstí 85
397 01 Písek
Tel: 382 214 385
http://www.knih-pi.cz
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.