Přihlášení

Byla vyhlášena 2. výzva grantů na podporu kultury v roce 2014

13. 12. 2013 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Kultura

Rada města Písku včera schválila vyhlášení 2. výzvy pro poskytování příspěvků z rozpočtu města Písek na rok 2014 v oblasti kultury. Všechny žádosti o grantový příspěvek na pořádání velkých kulturních akcí a tematicky zaměřených cyklů akcí v období Píseckého kulturního léta (červen-říjen) je možné zasílat nejpozději do 20.01.2014 do 12:00 h.

Všechny potřebné informace  jsou zveřejněny na www.granty-pisek.cz, na této adrese jsou rovněž uvedeny i výsledky z 1. výzvy pro rok 2014.

 

Pro Vaši informaci ještě uvádím, že v roce 2014 nastane změna systému výlepu plakátů na tzv. trojnožkách v centru města.

Nově bude platit systém, kdy 1/3 plakátovací plochy bude vyčleněna pro potřeby CK Písek, 1/3 pro akce podporované

městem Písek a 1/3 pro akce organizací zřizovaných městem Písek. V případě Vašeho zájmu o výlep obdržíte bližší informace

přímo u o.p.s. Centrum kultury.

 

Zdroj: Město Písek, odbor školství a kultury

 

PS: Jistě je škoda, že se do této výzvy nezačlenily dlouhodobě nerozdělené peníze na kulturní aktivity z  Fond pro finanční podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT , kde jsou nesrovnatelně hůře řešené procedůry transparentnosti a procesu hodnocení rozdělování těchto prostředků viz pro srovnání Pravidla pro činnost výkonného výboru + žádost. Bez nadsázky lze zde hovořit o porcování píseckého medvěda, protože o využití prostředků z Fondu nerozhoduje odbornost a předem stanovená kritéria, ale politicky nominovaná komise z řad zastupitelů. Jedná se o systémově nesprávné dvojkolejné rozdělování prostředků, kde mohla být 2.výzva navýšena o samostatné opatření na kulturu dětí a mládeže z fondu o cca 687 000,-. Stejné to je i u ostatních prstředků, které jsou rozdělovány z fondu.

 

Související články:

Granty na kulturu v roce 2014

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.