Přihlášení

Březen v Divadle Pod čarou – bohatá tabule kultury

26. 2. 2017 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Pro návštěvníky a fanoušky největší písecké alternativní scény, i pro ty, kteří ji zatím „neobjevili“, připravilo Divadlo Pod čarou na březen doslova kulturní hody. Vybírat si můžete z 12 pořadů, mezi nimiž nechybí koncerty, divadla, výstava ani dobročinná akce.

Když revival, tak precizně. Tak by se dalo formulovat motto kapely AC/DC Špejbls Helprs, která pravidelně do Podčáry láká velké množství fanoušků této australské legendy. Koncert si nenechte ujít 3. března. Fanoušci kapel typu Kabát se mohou těšit na dvojkoncert podobně laděných uskupení Tlustá Berta a Komunál 10. března. Hned den nato 11. března se na do klubu vrací další úspěšný revival tentokrát britské legendy, která si říká Depeche Mode Revival.

Ve znamení revivalu bude i následující večer 17. března, na němž vystoupí skupiny Purplemania a Motör Head Revival. Těšit se můžete na osvědčené hity Deep Purple, Motör Head, ale i Whitesnake či Led Zeppelin. Punkový mejdan 18. března slibují strakonické party Cela pro Klárku a Krwawý koleno, s nimiž přijede klatovská skupina HaXna. Ostřílení punkeři z Příbrami – kapela E!E slaví letos 30 let své existence. Do Podčáry přijedou 23. března s nimi zapařit také kapely The Fialky a Nežfaleš. Z jiného hudebního soudku bude 25. března hrát písecká kantorská country skupina JH band hrající své i převzaté písně od Nezmarů, Fešáků, Devítky a dalších.

Starý, zašlý, nepotřebný, krásný – tak nazval svou výstavu kmenový fotograf Podčáry Daniel „Hendrix“ Čížek, na jejíž vernisáž zve 4. března. Milovníci snad up by pořadu Na stojáka! by si měli do svých diářů poznamenat datum 14. března. V tento den vaše bránice potrápí Ester Kočičková, Radek Petráš a Arnošt Frauenberg. Zkrátka nepřijdou s divadlem ani dětští návštěvníci, pro které přijede zahrát oblíbený Víťa Marčík svou pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků.

Závěr měsíce 30. a 31. března bude patřit dobročinné akci pro zvířecí útulek Sírius v Záhoří. Přijďte obohatit svůj šatník a pomoci tak opuštěným zvířatům. Čeká na vás burza oblečení s doprovodným programem, v němž nebudou chybět přednášky, tombola nebo vegetariánské/veganské občerstvení. V pátek bude akce pokračovat přednáškou o zvířecím útulku Sírius, vyhlášením tomboly a večerním koncertem v rytmu HC a punku. Na něm se představí kapely Trest smrti, Delikvence 11, Streetmachine a Loosers.

Více info:

DIVADLO POD ČAROU

FACEBOOK

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.