Přihlášení

Biblioterapie - léčba knihou: Poezie nikdy, experimentální poezie jen přes moji mrtvolu

7. 12. 2011 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Logo MěK Písek

Cyklus přednášek nazvaný Současný svět a my pokračuje v prosinci další zajímavou přednáškou z bloku Lidé. Tématem je bibliopedagogika a biblioterapie. Přednášející a lektor souběžného semináře Mgr. Jiří Pokorný tomuto tématu přidal podnázev „Poezie nikdy, experimentální poezie jen přes moji mrtvolu“. Středa 14. prosince 2011 od 16 hodin v přednáškové sále muzea. Vstupné 10,- Kč

Obsahem přednášky je vysvětlit rozdíl mezi bibliopedagogikou a biblioterapií a to, v čem nám může pomocí a pomáhá. Tato teoretická část vychází ze známého rčení: „Řekni mi, co čteš a já ti řeknu, jaký jsi člověk“.

V navazující praktické části semináře lektor dokáže, že literatury a především poezie se nemusíme bát. Každý z nás je potencionální spisovatel nebo básník….
 

Mgr. Jiří PMgr. Jiří Pokornýokorný se narodil se 19. listopadu 1944 v Českých Budějovicích-Suchém Vrbném.
Zde absolvoval základní vzdělání a Střední průmyslovou školu stavební.
Pak pracoval u PS - VHS v J. Hradci a Pelhřimově.

Po vojně nastoupil do PKO-výstaviště v Budějovicích a odtud v roce 1976 na Krajské kulturní středisko v Budějovicích, kde převzal jako odborný pracovník obory umělecký přednes, netradiční divadlo, později divadlo, loutky, dramatickou výchovu. Vystudoval dálkově knihovnickou školu v Praze - obor kulturně výchovná práce, potom 2x AMU, katedru loutkářství (nejprve jako mimořádný a hned nato jako řádný student), dále katedru výchovné dramatiky na téže fakultě. V Olomouci na PF si rozšířil vzdělání studiem dramaterapie a herního specialisty.

Od roku 1990 - 1993 byl ředitelem Městského kulturního střediska ve Vodňanech, od dubna 1993 do září 1993 správním ředitelem nově otevřeného Městského divadla v Českém Krumlově.

Od 1993 do 1997 vedl Ateliér tvořivé pedagogiky na Střední odborné škole specializační v Praze, pobočce České Budějovice. Od srpna 1997 až do dnešních dnů je opět v Městském divadle v Českém Krumlově dramaturgem.

Mimoto od r. 1990 do června 2005 externě učil na PF-katedra pedagogiky, od r. 2000 doposud na částečný úvazek učí na Teologické fakultě, katedře pedagogiky.
Dlouhodobě spolupracuje s Artamou, jako člen odborných rad, odborných porot, lektorských týmů a dalších činností (redaktor přehlídkových časopisů, moderátor diskusí...)

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.