Přihlášení

Benefice Koncert pro Ukrajinu vynesla 17 tisíc korun

19. 4. 2022 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Na benefiční akci Koncert pro Ukrajinu, která se konala 14. dubna v Divadle Pod čarou, se na vstupném podařilo vybrat rovných 17 tisíc korun. Vybranou částku posílá Podčára na účet Města Písku, které ji využije na kurzy češtiny pro ukrajinské uprchlíky, což pomůže k jejich lepší integraci do písecké komunity.

Během večera se představily: Loutkový spolek Nitka a skupiny Třetí sloka, Escape 2 The Jungle, Ticho de Pré Cupé Band v akustické podobě, Jakofakt? a J.Z.L.F. 

Děvčata z Ukrajiny pro všechny napekla pirohy, buchty a jiné ukrajinské dobroty. Fotografie z akce pořídila mladá ukrajinská fotografka Oksana Olekseeva. Aktuální informace o tom, jaké jsou možnosti pomoci a jak tuto pomoc pro uprchlíky z Ukrajiny koordinuje Město Písek přišel říci místostarosta města Ondřej Veselý, jaké aktivity pro tyto lidi pořádá Městská knihovna Písek sdělil její ředitel Roman Dub a za platformu Svět v Písku věnující se cizincům ve městě vystoupila lektorka češtiny Anna Simotová.

Děkujeme všem účinkujícím, kteří vystupovali bez nároku na honorář, a všem návštěvníkům, co dorazili a podpořili dobrou věc.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.