Přihlášení

BEATLES V PÍSKU

14. 10. 2013 | Ladislav Beran ml. | Diskuze (0) | Kultura

Beatles revival s názvem THE BACKWARDS vznikli v roce 1995 v Košicích. Jejich interpretace repertoáru Beatles jim vynesla dvakrát titul mistra světa (New York | Beatlefest 1998 a 2003) a mnoho dalších ocenění. Přistupují ke skladbám stejně, jakoby to byla klasická hudba a hrají je naprosto autenticky.

Měl jsem to potěšení s nimi spolupracovat na projektu „Brouci aneb Evangelium o Beatles“. Tato hudební revue se uváděla v roce 2001 v pražské Spirále. V představení se představili nejenom The Backwards, ale i známí herci a tanečníci.

Čas běží a já měl velkou radost, když jsem se po dlouhých letech s „klukama“ potkal v Písku. Bohužel zrovna nepřálo počasí a tak se jejich koncert v Palackého sadech v létě nekonal. Našel se ale náhradní termín, takže tento čtvrtek 17. října si je můžete poslechnout v Divadle Fráni Šrámka. Koncert The Backwards začíná v 19:30hod. Osazení se sice za ta léta změnilo, ale klukům to hraje stále dobře. Vlastně lépe a lépe.

Pokud máte rádi hudbu Beatles a máte ji dobře „naposlouchanou“, tak si na čtvrtek večer nic nedomlouvejte a přijďte do městského divadla. Uslyšíte dobový zvuk a zpěv. Uvidíte dobové nástroje i módu. Skutečný návrat v čase.

Kdybych měl The Backwards s někým srovnávat, tak se swingovým seskupením Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Prostě dokonalé jako originál.

Láďa Beran  

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.