Přihlášení

Americká zpěvačka a kytaristka Janet Robin rozsvítí Podčáru

23. 10. 2018 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Divadlo Pod čarou představilo ve svých prostorách mnoho špičkových zahraničních umělců. Můžeme jmenovat bluesmana Johnyho Wintera, vynikajícího kytaristu Hirama Bullocka, světoznámé skupiny Waltari či Fear Factory. Nyní do Písku tato alternativní scéna pozvala americkou zpěvačku a bravurní kytaristku Janet Robin. Ta se představí 26. října na nově „zvukově vytuněné“ malé scéně. Koncert se uskuteční od 20.30 hodin.

Janet Robin se na kytaru začala učit již ve svých šesti letech u samotného Randyho Rhoadse od Ozzyho Osbourna a záhy pak stála na pódiu jako členka kapely Lindseyho Buckinghama z Fleetwood Mac. Netrvalo dlouho a do své formace si pak mladou Janet pozvala i Meredith Brooks, která se v té době proslavila celosvětovým hitem Bitch.

Během turné s Meredith si Janet Robin uvědomila, že už nechce být jen doprovodná kytaristka, a začala pracovat na své sólové kariéře. Dosud natočila tři kritikou kladně přijatá alba a objevila se na nahrávkách a koncertech mnoha respektovaných hudebních osobností, jako jsou například Melissa Etheridge, Michelle Shocked, Ann & Nancy Wilson (Heart), Maia Sharp či Garrison Starr.

V současné době je Janet Robin rovněž členkou americké legendární kapely Air Su pply. Jejich největší hit znají čeští posluchači z cover verze Lenky Filipové a Karla Zicha s názvem Mosty. 

FB UDÁLOST

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK ON-LINE

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.