Přihlášení

8.2.11 Beseda s ekonomem Tomášem Sedláčkem přesunuta do Divadla Fráni Šrámka

2. 2. 2011 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

MěK Písek

Upozorňujeme všechny zájemce o besedu s PhDr. Tomášem Sedláčkem nazvanou „Ekonomie dobra a zla,“ že z důvodu velkého zájmu veřejnosti byla beseda přesunuta do DIVADLA FRÁNI ŠRÁMKA. Termín a začátek konání besedy zůstává stejný, tj. v úterý 8. února 2011 od 17,00 hodin. Vstupenky si všichni zájemci mohou vyzvednout v Městské knihovně Písek v oddělení beletrie od pátku 4. února 2011 od 9,00.

Pozvání na besedu s píseckými čtenáři pod názvem "Ekonomie dobra a zla" přijal autor stejnojmenné publikace a známý ekonom PhDr. Tomáš Sedláček.


  
PhDr. Tomáš SedláčekVystudoval teoretickou ekonomii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde obdržel titul PhDr. a vyznamenání děkana. Zde přednáší filosofii, ekonomii a dějiny ekonomických teorií. Za diplomovou práci o etice a ekonomii získal Hlávkovu cenu.

Je stipendistou Yale University, která ho v roce 2006 ve svém Yale Economic Review zařadila mezi pětici mladých perspektivních ekonomů (Young Guns: 5 Hot Minds in Economics).

V letech 2001 až 2003 pracoval jako ekonomický poradce Václava Havla. V roce 2004 přijal post expertního poradce ministra financí, kde se věnoval reformám a snižování schodku veřejných rozpočtu. Založil Ekonomický klub, je členem programového výboru nadace Fórum 2000 a členem poradních či dozorčích rad mnoha dalších neziskových organizací. V současné době pracuje jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB.

V lednu 2009 se stal členem Národní ekonomické rady vlády (NERV), poradního orgánu premiéra sestávajícího z deseti vybraných ekonomů, kteří pro vládu připravují protikrizová opatření.
 

Související články:

Za povšimnutí stojí Nakladatelství 65.pole složené z píseckých rodáků, které láme rekordy prodejnosti z knižním bestsellerem EKONOMIE DOBRA A ZLA ekonoma Tomáše Sedláčka v oblasti naučné literatury

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.