Přihlášení

25. výročí Prácheňské scény

19. 10. 2022 | Jana Jiříková | Diskuze (0) | Kultura

25. výročí Prácheňské scény

Prácheňská scéna slaví 25. výročí V listopadu oslaví Divadelní spolek Prácheňská scéna v Písku 25. výročí svého znovuzaložení. Spolek navázal na Lidové divadlo, které působilo při Divadle Fráni Šrámka, a tím zároveň navázal na dlouholetou tradici ochotnického divadla v Písku. Ve městě Písku vznikl první ochotnický divadelní soubor na přelomu let 1867 a 1868.

V současné době má spolek přes třicet členů, připravuje představení pro děti i dospělé, úspěšně se účastní divadelních přehlídek a festivalů po celých Jižních Čechách. Navázal spolupráci s ochotníky z partnerského města ve Veĺkém Krtíši na Slovensku, pořádá oblíbené Zvíkovské divadelní léto a podílí se na organizaci kulturních a společenských akcí ve městě Písku.

Oslava vzniku spolku proběhne v sobotu 5. listopadu 2022 v Divadle Fráni Šrámka v Písku. V 16.00 hod. uvedou ochotníci derniéru úspěšné hudební komedie Poprask na laguně, která měla premiéru v r. 2017. Na 19.00 hod. je připravena písecká premiéra hudební pohádkové hry Zapeklitá komedie aneb Kdosi brousí nad Paďousy. Je to pohádka, která připomíná poetiku Drdových Dalskabátů. Její děj bude aktuální v každé době, i v té dnešní, kolik z nás je ochotno se za peníze, moc, kariéru a pohodlný život upsat svou duši třeba čertu? Obě představení jsou vhodná pro děti od 12 let. Od 15.00 hod. do 19.00 hod. bude připravena výstava fotografií, kronik spolku, plakátů a scénářů ve foyer divadla.

Vstupenky je možno zakoupit v předprodeji na Divadlo | Centrum kultury města Písek

Velmi se na vás těší Prácheňská scéna Písek

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.