Přihlášení

19.3.11 POLETÍME? – banjo punk future jazz BAND v DPČ

15. 3. 2011 | Miroslav Pokorný | Diskuze (0) | Kultura

V sobotu 19.3. se v písecké Podčáře představí skupina s největším ohlasem všude, kam přijede. Originální brněnský banjoband Poletíme? vznikl kolem známého výtvarníka Rudolfa Brančovského roce 2007. Netají se inspirací kapelou Buty, Trabandem či Ivanem Mládkem.

Nejdřív si začnete podupávat nohou, pak si řeknete „ha banjo, takže country, neee, počkat … punk? Co to tam zpívá?“ Pak zjistíte, že si zpíváte chytlavý refrén a chcete tančit. A to je ten nejlepší nápad. Nejlepší je totiž hodit škatulky za hlavu a bavit se. Přichází totiž veselá brněnská formace soustředěná kolem výtvarníka Rudolfa Brančovského se svojí druhou deskou s názvem „Skupina dobře vypadajících mužů“.

Poletíme? jdou přímo k jádru věci. Díky chytlavému propojení rocku, swingu, punku, folku a country okořeněnému pořádnou dávkou energie, posypanou štiplavou porcí originálního humoru se jim to daří. Život je krátký, tak proč si to neužít. Máte depresi? No právě my taky, vždyť je to vlastně super. („Mám depresi rád“) Máte fousy a nejste in? Naopak fousy jsou normální. (Fousy) Přítelkyně si našla perspektivnějšího partnera? Je na čase si pořádně zakřičet. (Sado maso) A to potvrzuje i leader kapely, Rudolf Brančovský.

„Kdybych neměl jednu ruku, tak by mě to do chvíle, než bych se postavil na pódium, nesmírně trápilo. Z pódia bych se lidem snažil mávat, a pak bych vytáhl dobrovolníka, aby si se mnou zahrál kámen nůžky papír. Ukončil bych to třeba tím, že bych mu neviditelnou rukou předal neviditelné peníze jako poděkování za účast na show. Nebrat se vážně - to je to, co s Poletíme? chci lidem říct.“

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.